Ontdek de vestingsteden

Ontdek hieronder de verschillende gemeenten, gebieden en vestingsteden van de Oude Hollandse Waterlinie. Ook de activiteiten, routes en historie per locaties staan vermeld. De kruitdampen zijn al lang opgetrokken en het kanongebulder is verstomd; de vestingsteden hebben hun werk gedaan. In de 19e eeuw hield de waterlinie op te bestaan en veel vestingsteden hebben de hoge wallen afgegraven en de poorten afgebroken om toegang tot de stad gemakkelijker te maken. Toch hebben zij stuk voor stuk nog allemaal een mooi, gezellig en historisch centrum.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Maandag 20 mei is het de ‘Dag van het Kasteel’ 🏰 Diverse kastelen en landgoederen openen hun deuren voor het publiek en organiseren extra activiteiten. Zoals het Muiderslot.

Tijdens het Pinksterweekend waan je je op het Muiderslot in de Middeleeuwen. Ridders en jonkvrouwen laten zien en vertellen hoe zij vroeger leefden en de vijand op afstand hielden. Ook zijn er demonstraties zwaardvechten, oude ambachten, is er middeleeuwse muziek en zijn er verschillende doe-activiteiten.

Foto @muiderslot 

#muiderslot #muidencastle
#amsterdamcastle #amsterdam #Muiden
#Kasteel #kastelen #kasteleninnederland #dagvanhetkasteel #castles #castle #castlephotography #castles_oftheworld #castle🏰  #Holland #nederland  #visitnetherlands #uitjemetkids #uitjesmetkinderen #dagjeweg #dagjeuit #kidsproof #oudeholandsewaterlinie #hollandsewaterlinies #waterlinie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact