Ontdek de vestingsteden

Ontdek hieronder de verschillende gemeenten, gebieden en vestingsteden van de Oude Hollandse Waterlinie. Ook de activiteiten, routes en historie per locaties staan vermeld. De kruitdampen zijn al lang opgetrokken en het kanongebulder is verstomd; de vestingsteden hebben hun werk gedaan. In de 19e eeuw hield de waterlinie op te bestaan en veel vestingsteden hebben de hoge wallen afgegraven en de poorten afgebroken om toegang tot de stad gemakkelijker te maken. Toch hebben zij stuk voor stuk nog allemaal een mooi, gezellig en historisch centrum.

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Varend met een sloepje over de Oude Rijn en de Meije kom je alles te weten over de Oude Hollandse Waterlinie. Ervaar de geschiedenis van onder andere Fort Wierickerschans en Schans Nieuwerbrug in het Rampjaar 1672. Ontdek prachtige plekken langs deze mooie route en ervaar ultieme stilte tussen de boeiende audiofragmenten door. 

De vaarroute Rampjaar 1672 is ongeveer 35 kilometer. Kijk voor de route op onze website. Zie link in bio. 

Foto @ontdeknieuwkoop door @griffioenphotography 
Locatie: de Meije 

#oudehollandsewaterlinie #rampjaar #rampjaar1672 #vaarroute #bootjevaren #ervaardehollandseplassen #hollandseplassen #groenehart #oppadinhetgroenehart #dronephotography #splendid_earth #splendid_shotz #discoverearth #natgeotravel #droneoftheday #visitnetherlands #naturephotography #holland #netherlands #landscapephotography #greatshotz #landscapelovers #landscapephoto #landscapes #igholland #waterlinie #fromabove #dronestagram #landscape_lovers #landscape_captures

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact