Haastrecht Klassiek

Traditiegetrouw rijdt in het weekend van de jaarlijkse Open Monumentendag een lang lint van een paar honderd oldtimers en oude trekkers een route door het Groene Hart. Dit jaar gaat op zondag 11 september de jaarlijkse toertocht van Haastrecht Klassiek door en nabij de vestingsteden Gouda, Schoonhoven, Oudewater, Woerden en via Fort Wierickerschans weer naar het beginpunt in Haastrecht. 

Prins-stadhouder Willem III maakt die ochtend zijn opwachting op het Concordiaplein en vertelt over het hoe en waarom van de militaire verdedigingslinie uit 1672 en rijdt vanzelfsprekend ook mee. 

Wanneer de oldtimertoertocht is vertrokkken uit Haastrecht, is er een historische modeshow in Theater Concordia te Haastrecht. De modellen zijn gekleed naar mode van de Gouden Eeuw. Wie zin heeft om als model mee te lopen, kan zich hiervoor aanmelden bij Lyanne de Laat, E ll.merla@planet.nl of T 06 3001 3037. 

Op 1 september is er in het Historisch Museum te Nieuwpoort een presentatie en modeshow met historische kleding. De inloop is om 19.30 uur. Kijk hier voor meer informatie.

Foto van Yvonne Eras