Win een vaartocht - Prijsvraag viering 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie

Prins Willem 3

In het Rampjaar 1672 werd op plaatsen in het Groene Hart hevig gevochten tussen het Franse leger en de Republiek. Zwammerdam, Bodegraven en Nieuwerbrug hadden daaronder zwaar te lijden. De polders werden onder water gezet waardoor de troepen van Koning Lodewijk XIV niet meer verder konden en het gebied werd gered door de Waterlinie.

In 2022 bestaat de Oude Hollandse Waterlinie 350 jaar en dat willen wij graag met u vieren. Op welke manier zou ú dat willen doen? Wij nodigen u uit om een leuk idee of activiteit voor deze jubileumviering te bedenken en maak daarmee kans op deelname aan een vaartocht langs de Rampjaarroute.

Op  22 april aanstaande vaart Prins-stadhouder Willem III dwars door de frontlinie. De boot gaat vanuit Woerden via het hoofdkwartier in Nieuwerbrug, Fort Wierickerschans, de sluis in Bodegraven, via het verwoestte Zwammerdam naar Nieuwkoop. Ervaar tijdens deze tocht de geschiedenis en natuur van de Waterlinie. Stuur uw idee voor 6 april a.s. naar contact@groenehart.info en maak kans op twee plaatsen aan boord.

Plaats nieuwe reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan
  • Webpagina adressen worden automatisch omgezet naar links
  • Regels en paragrafen worden automatisch afgebroken
CAPTCHA
Deze vraag dient om te verifiëren dat u een menselijke bezoeker bent en geen spamrobot.
4 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.