Rabobank Albl./ Vijfheerenlanden schenkt € 15.000 voor waterlinieroutes

Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden schenkt een bedrag van € 15.000 voor het vergroten van de zichtbaarheid van de waterlinie route in Zederik en Molenwaard, die ZHolland en Utrecht (Liopik) moet verbinden. Deze bijdrage is bestemd voor het plaatsen van bankjes, borden en een digitale informatiezuil bij sluis Ameide. Tevens voor de illuminatie van de inundatiesluis bij Nieuwpoort en het ontwerp voor het struinpad in Molenwaard.

Afgelopen zaterdag 19 september werd de cheque uitgereikt door Rabo-ledenraadslid, Sjaak Versluis (tevens lid van de commissie Coöperatiefonds)  aan directeur Sjoerd Veerman. De uitreiking vond plaats op de veerpont van Lopik naar Ameide met een speciaal muzikaal optreden van de Speelluy van Boreft.   

Sjoerd Veerman, directeur van de Stichting Groene Hart benadrukt dat het belang van de Oude Hollandse Waterlinie groot is voor de vrijetijdseconomie. De linies krijgen steeds meer betekenis als een snoer van historische landschappelijke elementen die het verhaal van onze geschiedenis vertellen. Recreanten en toeristen kunnen daarvan genieten. 

Sjaak Versluis (Rabo Alb..Vijfh.) geeft de cheque aan SGH-directeur Sjoerd Veerman; rechts burg. Coert van Ee van Zederik. Ze staan op het voetveertje Lopik-Ameide, symbool voor de verbinding tussen twee provincies. 

 

Plaats nieuwe reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan
  • Webpagina adressen worden automatisch omgezet naar links
  • Regels en paragrafen worden automatisch afgebroken
CAPTCHA
Deze vraag dient om te verifiëren dat u een menselijke bezoeker bent en geen spamrobot.
2 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.