Succesvolle Prinsenmaand bijna ten einde

De Waterprins

Afgelopen weekend werd de tournee van de opera De Waterprins afgesloten met drie voorstellingen in Nieuwkoop, Weesp en Leerdam. Het oude Renaissancestadhuis van vestingstad Weesp vormde afgelopen zaterdag een passend decor. Een uitverkochte zaal genoot van het gezelschap dat een avontuurlijke reis langs de waterlinie maakte met muziek van deze tijd en klassiek, en met zowel viool als basgitaar. Op zijn tournee door het Groene Hart heeft de opera in totaal zes vestingsteden bezocht.

Groene Hart Orkest

In een goed gevulde Michaelskerk in Oudewater sloot het Orkest van het Groene Hart afgelopen zaterdag zijn muzikale tournee af. Gespeeld werden werken uit de Gouden Eeuw, de tijd van de Waterlinie, met inzet van jonge solisten.

Prinsendag Schoonhoven

De Bartholomeusdag in Schoonhoven vormde afgelopen zaterdag het decor voor festivalactiviteiten van de Prinsendag. Bij de Veerpoort werd de waterlinietent geposteerd en een bonte stoet van speellieden – met aan het hoofd prins willem III - trok door de binnenstad; in het gevolg o.a. een steltloopster. Hoogtepunt was de bordesscene op de trappen van het stadhuis van Schoonhoven.

Expositie Het Geheim van de Prins

De Prinsenmaand loopt zaterdag 3 oktober ten einde: SGH opent in het Vestingmuseum Naarden de expositie Het geheim van de Prins. De opening krijgt een feestelijk tintje door een miniconcert van het Spaanse strijkkwartet Arco Hispano, met werken van o.m. Corelli en Mozart. Verder is er een stadswandeling door de Vesting Naarden. Het programma begint om 14:00 uur. De feestelijkheden worden gesponsord door de Rabobank Noord Gooiland. U kunt deelnemen door u aan te melden, waarna u het programma van die middag ontvangt. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met vestingstad Naarden en het Vestingmuseum!

Plaats nieuwe reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan
  • Webpagina adressen worden automatisch omgezet naar links
  • Regels en paragrafen worden automatisch afgebroken
CAPTCHA
Deze vraag dient om te verifiëren dat u een menselijke bezoeker bent en geen spamrobot.
7 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.