Waterlinieommetje Oudewater

Bezoek vestingstad Oudewater! Het is niet alleen het oudste stadje van het Groene Hart, het is een sfeervolle en monumentale stad met talloze bezienswaardigheden. Voorbeelden zijn de Heksenwaag, het Touwmuseum, drie grote kerken en het Ooievaarsnest. De binnenstad kenmerkt zich door zijn vele prachtige panden met historische gevels. In de musea de Heksenwaag en Touwmuseum de Baanschuur wordt de historie van Oudewater verteld, welke teruggaat tot diep in de Middeleeuwen!

Oudewater speelde ook een belangrijke rol bij de verdediging van Holland als onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. Het is dan ook een aanrader om tijdens een bezoek aan Oudewater een 'ommetje' langs de vele historische gebouwen van de stad te maken.

De stad is ook een goede uitvalsbasis voor vaar-, fiets- en wandeltochten. Vanuit Oudewater zijn namelijk diverse tochten te maken door de schitterende omgeving van Oudewater met historische boerderijen en pittorske dorpjes. Bent u tenslotte uitgewandeld of- gefietst? Dan kunt u gebruik maken van de vele horecagelegenheden in de sfeervolle binnenstad. Er is geen reden om het niet te doen: kom gewoon eens naar Oudewater!

Open routebeschrijving