Terugblik 2015

Met een prachtige muzikale voorstelling over het verhaal van de Waterprins, concerten van het Groene Hart Orkest, een prinsentocht langs enkele steden in de linie en verschillende dagfestivals in Woerden, Schoonhoven en Gorinchem werd in september 2015 de Oude Hollandse Waterlinie met haar prachtige vestingsteden in het zonnetje gezet. Het is de tweede maal dat de Prinsenmaand gevierd wordt. Met de Prinsenmaand wordt de Waterlinie gevierd en haar bijzondere geschiedenis gedeeld. Heeft u de Prinsenmaand gemist? Of wilt u juist wat terug zien? Hieronder en op facebookpagina van De Waterprins vindt u een sfeerimpressie.

Wij kijken uit naar Prinsenmaand 2016!

De Prinsenmaand werd afgetrapt in Woerden. De schutters van het Leger van de Linie demonstreerden hun zwaardvechtkunsten, er was een preview van De Waterprins en de Speelluy van Boreft trokken door de stad.

Net als vorig jaar was er ook nu een Prinsentocht langs enkele vestingsteden van de Waterlinie. Er was een bijzondere gids aan boord, niemand minder dan Prins Willem III! Tijdens de tocht van Woerden naar Weesp kreeg de bus een klapband, maar de ervaren chauffeur hield de oldtimer op de weg.

Regisseur Carla Regina schreef speciaal voor de Prinsenmaand de moderne opera De Waterprins. Een divers amateurgezelschap speelde de voorstelling maar liefst zeven keer. 

In Gorcum waren Les Tantes Deviantes uitgenodigd. De breedgehoepelde en hoogbepruikte dames vermaakten het publiek met hun straattheater. Ook de Speelluy van Boreft waren van de partij! In Schoonhoven werd hoge ogen gegooid met steltenloper Dinja.

Het Groene Hart Orkest onder leiding van dirigent Jim Roodnat trok veel toehoorders. Hierboven ziet u Eline van der Bijl, mezzo-sopraan.

Het projectbureau OHW zet zich in voor het zichtbaar maken van de Oude Hollandse Waterlinie. De Prinsenmaand is hiervoor een van de middelen. Maar ook bebordingen, educatie en het creëren van wandelpaden is een onderdeel. Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden draagt hier graag aan bij en schenkt €15.000. Daar maakten we een feestje van!